Au pair

Au-pair studio

Ingyenes angol nyelvtanulás Angliában!

Lehetséges ez? Igen. A nemzetközi au-pair program keretében.

De ki is az az au-pair? Külföldi családnál lakó „bébiszitter”, vagyis olyan 18-28 év közötti lány /fiú, aki nyelvtanulási céllal utazik ki angliai családokhoz egy nemzetközi kulturális csereprogram keretében. Az au-pair szinte családtag, nem háztartási alkalmazott.

Az au-pair munka heti 25-30 órából áll, plusz heti kétszer este bébiszittelés. Hétvégék általában szabadok, esetleg szombat délelőttre megkérhetnek, hogy segíts be. Ezért cserében ingyen lakhatsz a befogadó családnál, akik a teljes ellátásodról gondoskodnak. Saját szobád lesz, internettel természetesen, és heti 90 font (kb. 35 ezer forint) zsebpénzt kapsz. 
Ha egy kicsit több zsebpénzt szeretnél, akkor van az au pair plus kategória, ami heti 30-35 óra munkát és arányosan több pénzt jelent. Akár heti 100 fontot is megkereshetsz, de akkor kevesebb szabadidőd marad nyelvtanulásra.

Hogy néz ki egy au-pair átlagos napirendje? Reggel segít a gyerekek megreggeliztetésében, iskolába / óvodába kísérésében, utána rendbe teszi a konyhát és a gyerekszobát. Ezután következik a szabadideje, majd délután elmegy a gyerekekért az iskolába / óvodába, kimegy velük a játszótérre, elkíséri őket különféle szakkörökre vagy otthon foglalkozik velük, míg a szülők haza nem érnek. Vacsora után segít rendbe tenni a konyhát, és ha a szülők igénylik, akkor besegít az esti fürdetésbe, az este további része szabad. Ez egy nagyon általános napirend, mely családonként változó. 

Feltételek: 

  • 18-28 év közötti gyermektelen, egyedülálló, nemdohányzó lány vagy fiú
  • Az au-pair munkához nem kell szakképesítés, csak gyermekszeretet és némi tapasztalat a gyermekfelügyelet terén, lehet az kistestvérre, rokon gyerekre való vigyázás, tábor, szakkör, sportkör, vagy hasonló, ahol kisebb gyerekekkel foglalkoztál. 
  • Angolból minimum egy alap, társalgási szintű nyelvtudás szükséges. 
  • Lehetőséged van nyelviskolába járni, de ennek költségét többnyire neked kell fedezni, bár a család is hozzájárulhat a költségekhez. 
  • A kiutazást neked kell fizetned (manapság fapadossal ez már egy heti zsebpénzből megtérül), a család a kinti reptéren vagy buszpályaudvaron vár, onnantól ők gondoskodnak rólad.

Mit nyersz az au-pair programmal? Rengeteg mindent, de elsősorban olyan szintű nyelvtudást, hogy a program végén B2 vagy akár C1 szintű sikeres nyelvvizsgát tudsz letenni. Ergo, felvételt nyersz az egyetemre, esetleg megkapod a rég áhított diplomádat, amit nyelvvizsga hiányában eddig nem tudnál átvenni. De ezen felül barátokat nyersz és egy életre szóló élményt.  

További információ a jelentkezés feltételeiről telefonon vagy e-mailben. 
Ha érdekel ez a kihagyhatatlan lehetőség, akkor jelentkezz most!

Aktuális családok listája