KITEX nyelvvizsga

A KITEX nyelvvizsga 2020. december 31-én megszünt! 

Helyette a Kodolányi Gazdálkodót vagy a BGE nyelvvizsgát ajánlom.

Minden olyan gazdasági szakon tanuló diáknak, akinek a diplomához szüksége van egy országosan elismert szakmai nyelvvizsgára, és aki a munkájában használható nyelvtudásra szeretne szert tenni, legyen az kereskedelem, logisztika, turizmus vagy vendéglátás.

Miért a KITEX szakmai nyelvvizsgát ajánlom?

Mert szerintem a KITEX az egyik legkönnyebb és legbarátságosabb szakmai nyelvvizsga. Itt ugyanis nincsenek nehézkes fordítási feladatok, izzasztó nyelvtani tesztek és a szakmai témakör is szűkebb, mint más gazdasági nyelvvizsgáknál. A nyelvtan helyett az angol nyelvű kommunikáción van a fő hangsúly.

A „listening”, azaz az idegen nyelvű szöveg értése pedig azért könnyebb más nyelvvizsgákénál, mert itt steril körülmények közt, stúdióban felvett szöveget kell megérteni, sztenderd angol kiejtéssel, minden háttérzaj nélkül. Ezzel szemben más nyelvvizsgáknál eredeti szöveget hall a vizsgázó, normál beszédtempóval, különböző kiejtésekkel, háttérzajjal együtt, mely nagyban megnehezíti a megértést.

Még egy nagy előnye a KITEX nyelvvizsgának, hogy külön letehető a szóbeli és az írásbeli része, ráadásul más szakmai nyelvvizsgákkal is kombinálható. Azaz, ha már van, mondjuk egy sikeres BGF  szóbeli nyelvvizsgád, akkor elég, ha megszerzed a KITEX írásbeli nyelvvizsgát, a kettő pedig kiadja a komplex szakmai nyelvvizsgát, így máris megvan a diplomád. 

Mire alapozom a véleményemet?

2006 óta vagyok akkreditált KITEX vizsgáztató, ami azt jelenti, hogy mind a szóbeli vizsgáztatásban, mind az írásbeli értékelésében részt veszek. Sőt, a vizsgafeladatok kidolgozásában is aktív szerepet vállaltam, számos KITEX kiadványban megtalálhatók az általam kidolgozott vizsga vagy gyakorló feladatok, így nagyon jól ismerem ezt a vizsgarendszert. Ráadásul, akkreditált BGF és LCCI vizsgáztatóként, Zöld Út és OECONOM felkészítő tanárként könnyen össze tudom hasonlítani a KITEX vizsgát más szakmai nyelvvizsgákkal. Bátran merem ajánlani mindenkinek. 

A KITEX nyelvvizsgáról bővebben a KITEX honlapján olvashatsz: http://www.kitex.hu